Nejlepší sirup proti kašli a virózám který je hotový do druhého dne

Pokud jste si nevyrobili na zimu žádné sirupy proti kašli, nezoufejte. Zkuste tento, který je hotový do druhého dne. Není potřeba žádných vzácných ingrediencí. Všechno co k jeho přípravě budete potřebovat, roste kolem nás.

S tímto sirupem mám velmi dobré zkušenosti. Působí velmi dobře na kašel – ať už suchý, dráždivý, tak produktivní, s vykašláváním.   Zklidní dýchací cesty i u nočního kašle, který vás může nepříjemně budit.

Lze jej s výhodou podávat i malým dětem.

Bylinné sirupy jsou v léčbě kašle velmi účinné, řekla bych že ze všech lékových  forem nejúčinnější. To, že jsou sladké, je právě výhodou- jednak chutnají dětem a jednak je glukosa  vychytávána zánětlivými ložisky a bakteriemi, které ji potřebují pro své přežívání. Pomocí cukru se pak léčivá bylina dostane přímo do střediska zánětu a má zde možnost  cíleně působit.

K přípravě tohoto sirupu já používám cukr. Nebojte se , i když cukr ve stravě moc nepoužíváte (já také ne), tady je to na místě a jedná se jen o velmi přechodnou dobu.   Kdo by chtěl, může léčebný efekt ještě umocnit tím, že místo cukru použije med. Ale vzhledem k tomu, že je tento sirup trvanlivý jen krátce a použijete z něj  jen omezené množství  (do doby, než kašel odejde), je medu škoda, protože jej pak s nespotřebovaným sirupem vyhodíte.  Můžete místo bílého cukru použít cukr třtinový.

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

-1 velkou cibuli.

-Trochu nati slézu přehlíženého.

-Hrst nati popence břečťanolistého.

-Trochu tymiánu.

-Pár listů jitrocele kopinatého.

Všechno jsou to rostliny, které rostlou kolem nás. Stačí jen vyjít před dům.

Rostliny musí být suché. Pokud je omýváme, pak je musíte dokonale osušit a nechat půl dne zavadnout.

Tymián si pěstuji na zahradě, pokud tuto možnost nemáte, pak postačí tymián koupený z obchodu.

Sléz přehlížený

 

Popenec břečťanolistý

 

Jitrocel kopinatý

 

Téměř vše o popenci, slézu a jitroceli si můžete přečíst v mém eBooku “Čarovná lékárna kolem našeho domu”

JAK NA TO:

1)Cibuli pokrájíme na plátky a vložíme několik plátků na dno misky.

 

2)Na vrstvu cibule nastříháme tymián (pokud máme koupený, tak tymiánem cibuli posypeme).

 

 

3)Nastříháme i další byliny- sléz přehlížený, popenec a jitrocel.

 

 

4)Vrstvu nastříhaných bylin pak hojně posypeme cukrem.

 

5)Na cukr opět nakrájíme plátky cibule  a pokračujeme nastříhanými bylinami. Opět hojně posypeme cukrem.

6)Poslední vrstvou je cibule bez bylin a pak  cukr.

 

7) Směs ponecháme při pokojové teplotě cca 12-15  hodin, nejlépe přes noc. Cibule a  byliny pustí šťávu  a cukr zkapalní,   vytvoří se hustý  sirup.

8)Směs naplníme do zavařovací sklenice a uložíme do lednice.  V lednici vydrží maximálně týden.

 

ZPŮSOB PODÁNÍ:

Před podáním přecedíme potřebné množství přes sítko.

Dospělým a větším dětem dáváme 1PL 3x i vícekrát denně, menším dětem pak 1 ČL 3x i víckrát denně. Vždy podávat nalačno. Při terapii hodně pít.

 

 

Jsem autorkou také e-booků : „Jak se stát bylinářem, když o tom zatím nic nevím. „

„Jak se vyznat v účincích rostlin.“

“Čarovná lékárna kolem našeho domu”


UPOZORNĚNÍ!!!

Při závažných zdravotních potížích vždy raději konzultujte lékaře ve vašem nejbližším okolí. V některých stavech je lékařská pomoc nezbytná a nelze se omezovat jen na postupy alternativní medicíny. Vhodné je též ubezpečit se, že se jedná jen o banalitu a nikoliv o život ohrožující stav.  Léčivé rostliny jsou tu pro nás, mohou vám výborně pomoci v počátcích některých onemocnění, jako podpůrná terapie či preventivně. V žádném případě ale v závažných stavech nemohou nahradit lékařskou péči. Cílem tohoto webu je – informovat vás o mocné síle přírody, podpořit vás v možnostech samoléčby. Nenesu žádnou zodpovědnost za vaše případné neúspěchy či úspěchy.

Tento materiál je informačním produktem. Jakékoliv šíření nebo poskytování třetím osobám bez souhlasu autorky je zakázáno a je porušením autorského zákona, které může být stíháno.

Pokud byste rádi obsah e-booku sdíleli s dalšími lidmi, pošlete jim odkaz na moje webové stránky. Děkuji za pochopení a respektování tohoto sdělení.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *